У Сумах почали продавати дині й кавуни, попри відсутність офіційних місць для продажу

Продаж динь та кавунів у Сумах триває близько місяця, попри відсутність офіційно визначених місць для реалізації таких продуктів. Про це розповіла лікарка ветмедицини випробувальної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів Тетяна Бойко в інтерв’ю Українському радіо в Сумах.

З 20 червня спеціалісти служби з питань безпечності харчових продуктів провели 57 досліджень якості кавунів і динь, у яких лише одного разу виявили перевищення нітратів. За словами Тетяни Бойко, це зовсім не означає, що можна нехтувати правилами безпеки при покупці баштанних.

“У цьому році дині, як ніколи, мають дуже мало нітратів. Вони і за смаковими якостями – солодкі, яроматні, давно таких динь не було. Якщо покупці хочуть придбати баштанні, то вони повинні обовязково вимагати якісь документи: або товаротранспортну накладну, або експертний висновок, або сертифікат, обов’язково. Якщо нема таких документів – не бажано купувати цю продукцію”, – розповіла Тетяна Бойко.

Сумські ТОРівці затримали «закладчика»

2019 року у Сумах міська рада видала 23 реєстраційні картки п’ятьом підприємцям на розміщення об’єктів сезонно-роздрібної торгівлі баштанними культурами. Скільки місць буде 2020 року, стане відомо не раніше наступного тижня, сказала речниця Сумської міської ради Ольга Семениста.

Нагадаємо також, що Сумський виконком цього вівторка повинен був розглянути питання щодо місць для реалізації баштанних, але засідання перенесли.

Авторка – Валентина Москвіна. suspilne

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *