150 мішків одягу та 30 мішків іграшок: сумчани збирали подарунки для дітей з дитячих будинків

У Сумах 13 грудня містяни зібрали 150 мішків одягу, 30 мішків іграшок та близько 14 тисяч гривень для Будинку малюка і чотирьох дитячих інтернатів.

Акцію зі збору речей група друзів-сумчан започаткувала 5 років тому. Відтоді за тиждень до дня Святого Миколая, збирають серед сумчан подарунки та передають в дитбудинки області, повідомляє Суспільне Суми.

Пані Катерина долучилась до акції та принесла одяг, який носили 1-2 рази та засоби гігієни. “Дуже приємно, що є такі люди, які створюють такі акції, залучають молодь до такого”, – говорить жінка, яка принесла речі, Катерина Корнієнко.

150 мішків одягу та 30 мішків іграшок: сумчани збирали подарунки для дітей з дитячих будинків

“Соціальний педагог за освітою дружина, я психолог, ми знаємо всі ці проблеми, і дитина вирішила поділитись. Ми зібрали іграшки, якими вже не грається наша дитина, речі та принесли”, – розповідає Євген Яценко, який також долучився до акції.

Цього року, за словами організаторів, подарунки повезуть у Сумський будинок малюка, а також до Улянівського, Штепівського, Білопільського і Хоружівського інтернатів.

“Наша основна мета, наша мотивація – показати, що кожна людина, навіть не займаючи певної посади, не маючи значних коштів, може у цьому житті щось змінювати та допомагати іншим. Зазвичай перед тим, як їхати до дітей, ми дізнаємося, що саме вони очікують від нас. Для цих дітей необхідно все: від банальних засобів гігієни до, наприклад, в Улянівку ми повеземо кілька прасок”, – розповідає співорганізатор Акції Олександр.

Читати також: Свято наближається: в Україні з 19 грудня вводять нові карантинні обмеження

150 мішків одягу та 30 мішків іграшок: сумчани збирали подарунки для дітей з дитячих будинківСуспільне Суми

Нет описания фото.
Зі слів співорганізатора акції Дмитра Дубовика, за 6 годин зібрали близько 150 мішків одягу, 30 мішків іграшок, а також близько 14-ти тисяч гривень. На них закуплять необхідні для дітей речі. Зібрані речі спершу сортують відповідно до віку дітей, а 19 грудня відвезуть в інтернати області.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *