Акція протесту: На Сумщині перекрили трасу “Суми-Київ”

Мешканці Пустовійтівки перекрили трасу Суми-Київ.  Вони вимагають створити об’єднану територіальну громаду на базі Пустовійтівської сільської ради.

Ще одна вимога селян – закрити сміттєвий полігон на території селища, який знаходиться біля підніжжя гори Золотухи на території Пустовійтівської сільради. На нього вивозять сміття з міста Ромни, незважаючи на приписи щодо його закриття через переповнення.

Селянам вже набридло таке сусідство. Адже окрім різкого запаху, постійно відчувають й інші незручності. Уже стало традицією, смітник кілька разів на рік горить. Чи спеціально хтось запалює, чи від сухої погоди, залишається тільки здогадуватися.

Саме тому мешканці села проти приєднання до Роменської ОТГ. Бо, кажуть, тоді полігон так і залишиться у селі і надалі отруюватиме і мешканців,  і екологію.

У Сумському пологовому будинку оновили післяпологове відділення

На полігоні під Пустовійтівкою за тридцять років інтенсивної експлуатації накопичилося півмільйона тонн сміття. для порівняння, у Грибовичах, куди Львів звозив відходи, було 2 млн тонн. Утім, за розмірами Ромни та Львів важко навіть порівнювати!

everyday.sumy.ua

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *