АТ “Сумиобленерго” планує припинити постачання електроенергії КП “Міськводоканал” за борги

Розподільна компанія попередила КП Сумської міської ради “Міськводоканал” про припинення надання послуг із розподілу електроенергії. Відключення планується на середу 16 вересня. Причина – борг комунального підприємства перед енергетиками в понад 5, 5 мільйона гривень.

Повідомлення про відключення електроустановки підприємства було вручене споживачу в термін, визначений законодавством. Про заплановане відключення і необхідність вжиття заходів, що мінімізують наслідки припинення водопостачання населенню, також повідомлений міський голова м. Суми.

Наголосимо, що це – крайній вимушений крок АТ “Сумиобленерго”, передбачений пунктом 7.5.Правил роздрібного ринку електричної енергії, адже безоплатно надавати послуги з розподілу електроенергії Товариство не має права. Також вчасний розрахунок усіх споживачів із енергокомпанією необхідний, щоб фахівці АТ “Сумиобленерго”утримували мережі та електрообладнання в належному стані та забезпечували стабільний розподіл електроенергії до всіх споживачів у Сумській області. Відносини в сфері надання послуги з розподілу електричної енергії закріплені у відповідному договорі між сторонами.

Права споживачів та їхній захист у Сумах: на першому місці скарги на неякісно надані послуги

Підкреслимо, що вчасний розрахунок споживачів з КП СМР “Міськводоканал” і погашення боргів за водопостачання та водовідведення також допоможе уникнути проблеми розрахунку між підприємствами. Зокрема, серед найбільших боржників перед КП СМР “Міськводоканал” єАТ “Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання”, погашення заборгованості якого допомогло б водопостачальній компанії розрахуватися з АТ “Сумиобленерго”.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *