Білопілець Андрій Пономаренко упіймав сома-велетня у Дніпрі

Білопілець Андрій Пономаренко з сином Тимуром на Дніпрі упіймали велетенського сома і стали справжніми зірками Ютуба. Здобич завдовжки 2 метри 30 сантиметрів ледь вмістили в багажник: він важив 74 кілограми.

Про свої рибальські пригоди Андрій розповів журналістам.

— Ми з друзями часто виїзджаємо рибалити і на Сейм, і на Дніпро, і на Десну. Зупиняємось на кілька днів, бо поєднуємо і відпочинок на природі, і риболовлю. Того дня рибалили методом тролінгу. Закинули наживку, а коли почали тягнути, то зрозуміли, що «попалось» щось надзвичайно велике!!!

Так і сталось. Витягли сома вагою 74 кілограми і довжиною більше двох метрів.

Вловили цю рибу ми в перший день нашого перебування на відпочинку. І одразу почали думати: що робити зі здобиччю?

Приготувати її в польових умовах не зможемо, холодильника, аби зберігати, не було. Не їхати ж додому одразу.

От і вирішили, відгородити таку собі клітку у воді та «поселити» в неї рибу. Так і зробили. Сом іще 3 дні пожив у воді, аж поки ми його не забрали з собою додому.

Як Андрій опинився на Ютубі згадує з усмішкою:

— Днів через два після вилову, поряд із нами розмістилась на риболовлю ще одна компанія. Закинули вудки і чекають собі на рибу. А наш сом сидить собі тихенько у воді, поряд із ними. Ми подивилися на їхні спроби щось упіймати і кажемо: «Не старайтесь, тут риби не впіймаєте!».

Чоловіки нам спочатку не повірили, мовляв, чого так? Тож, довелося показати їм нашу здобич.

Вони довго розпитували, як нам вдалося спіймати такого велетня. А один із них, ми навіть не помітили, знімав мене на свій мобільний і потім виставив у Ютуб. Я не знав про це. Подзвонили родичі і розповіли.

Джерело bilopillia.city