“Благодійна допомога” на 43 тис. грн.: на Сумщині шахраї ошукали довірливу жінку

Сумські поліцейські розшукують шахраїв, які обшукали довірливу жінку на 43 000 гривень.

У Краснопіллі жінка під час переходу на невідому посилання в Інтернеті, втратила зі свого банківського рахунка сорок три тисячі гривень. За цим фактом у поліції відкрили кримінальне провадження та встановлюють особу злодійника.

За допомогою до поліції звернулася 44-річна місцева жителька та повідомила, що з її рахунку зникли грошові кошти. Правоохоронці встановили, що на її мобільний телефон надійшло СМС-повідомлення про благодійну допомогу.

Читати також: На Сумщині п’яні росіяни незаконно перетнули кордон

Зацікавивши даною інформацією, жінка перейшла за посиланням та ввела персональні дані свої банківської картки. Через деяку годину потерпіла помітила що з її банківського рахунка зникли грошові кошти на суму 43 000 гривень.

У поліції за вказаним фактом відкрили кримінальне провадження за ст. 190 «Мошенництво» Кримінального кодексу України та вживають усіх необхідних заходів для встановлення особи злочинця та його місцезнаходження.

Поліцейські ще раз звертаються до громадян з проханням недовіряти інформації, яка надходити на телефон від невідомих людей. Якщо вам телефонують із банку та просять назвати коди із СМС-повідомлення для дистанційного проведення фінансових операцій – не погоджуйте. Усі питання щодо ваших грошей вирішуйте виключно у фінансовій установі!

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *