Центр протидії корупції оскаржує закупівлю послуг Сумським лабораторним центром

Центр протидії корупції звернувся до Держаудитслужби щодо закупівлі лабораторним центром МОЗ послуг з проведення лабораторних досліджень на суму понад 1,7 млн грн без публікації договору і додатків, як передбачає закон.

СУТЬ СПРАВИ:

Державна установа “Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України” 16 листопада 2020 року  закупила послуги з проведення лабораторних досліджень на суму 1 710 040 грнДоговір про закупівлю було укладено з ТОВ “МІКРОТЕСТЛАБ”.

Читати також:  Найчастіше до суду йдуть з ножами: судова охорона Сумщини про результати за місяць

За даними веб-порталу “Прозоро”, вказана закупівля була проведена Замовником без використання електронної системи закупівель, згідно спеціального порядку для проведення закупівель робіт і послуг, пов’язаних із протидією COVID-19.

Як вбачається з “Прозоро”, у розділі “Укладений договір” цієї закупівлі відсутній файл з текстом Договору та додатками до нього. А цього вимагає законодавство у разі такого виду закупівлі. 

У зазначеному вище розділі на сторінці закупівлі наявні лише два файли електронно-цифрового підпису/кваліфікованого електронного підпису під назвою “sign.p7s”.

Частиною першою статті 164-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено адміністративну відповідальність уповноважених осіб замовників, зокрема, за неоприлюднення або порушення порядку оприлюднення інформації про закупівлі.

Оскільки на день написання звернення ГО “ЦПК” договір з додатками до вказаної закупівлі так і не було оприлюднено, то така бездіяльність посадових осіб замовника є адміністративним правопорушенням.

Враховуючи зазначене вище, центр звернувся до ДАСУ з проханням притягнути винних осіб замовника до адміністративної відповідальності.

Джерело ЦПК ukr.aw

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *