Депутатів у Верховній Pаді буде менше. Хто не голосував?

Верховна Рада України попередньо схвалила президентський проект закону про внесення змін до статті 76 і 77 Конституції України (щодо зменшення конституційного складу Верховної Ради України і закріпленні пропорційної виборчої системи) (№1017).

Фотограф, журналіст, мандрівниця: в Сумах відбудеться виставка Анни Клочко [su_button url=”https://www.odindoma.sumy.ua/misto/fotograf-zhurnalist-mandrivnicja-v-sumah-vidbudetsja-vistavka-anni-klochko/” size=”4″]ЧИТАТИ[/su_button]

Як передає  УНІАН, за відповідний проект постанови проголосували 236 народних депутатів з 393, зареєстрованих в сесійній залі. Жодного голосу “за” не дали “Європейська солідарність”, “Батьківщина”, “Голос”, групи “За майбутнє” і “Довіра”. Законопроектом в статті 76 встановлюється, що конституційний склад Верховної Ради України – 300 (зараз – 450) народних депутатів України, які обираються терміном на 5 років.

У статті 77 встановлюється, що Верховна Рада України обирається за пропорційною виборчою системою. Розділ XV “Перехідні положення” пропонується доповнити пунктом 17, в якому встановлюється, що після вступу в силу закону України “Про внесення змін до статті 76 і 77 Конституції України (щодо зменшення конституційного складу Верховної Ради України і закріпленні пропорційної виборчої системи)” Верховна Рада Україна, обрана до вступу в силу зазначеного закону, продовжує виконувати свої повноваження до наступних виборів народних депутатів України.

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *