Десять років Viber: шахраї розвели співробітника Сумської колонії №116

[su_row][su_column size=”1/2″ center=”no” class=””]

[/su_column] [su_column size=”1/2″ center=”no” class=””] Новий 2020 й рік почався для одного із співробітників Сумської ВК №116 з приємною, як він сподівався, новини: на його телефон прийшло смс-повідомлення про те, що до 10-річчя компанії Вайбер він виграв 1700 доларів США.

Виграш йому пообіцяли перевести на банківську карту, номер якої він повинен протягом доби відправити за вказаними в [/su_column][/su_row]

смс реквізитами. Чоловік, зрадівши, взявся виконувати умови, що диктуються невідомим. І, звичайно ж, поділився радістю зі своїм колегою. Яке ж було його здивування, коли співрозмовник відповів, що теж отримав смс такого ж змісту, а також – його дружина.

Незважаючи на те, що мова йде про людей з вищою освітою, офіцер, досвідчених співробітників силових структур які за родом своєї діяльності мають справу з аферистами, ніхто з них навіть не й подумати не міг, що стали потенціальними жертвами шахраїв.

Телефонну розмову тюремників підслухала дружина першого з них, і відразу забила на сполох. Почала пояснювати чоловікові, що це все це – лохотрон. Мовляв, про це пишуть газети, твердять з екранів ТБ. Однак чоловіка було не переконати.

На Сумщині суд виніс вирок водію, який на смерть збив жінку в Бурині [su_button url=”https://www.odindoma.sumy.ua/publikacii/na-sumshhini-sud-vinis-virok-vodiju-jakij-na-smert-zbiv-zhinku-v-burini/” size=”4″]ЧИТАТИ [/su_button]

Вагомим аргументом на користь виграшу для нього став той факт, що в минулому році його сестра, полковник МВС у Києві, перемогла в розіграш від однієї компанії і справді літала з чоловіком на Балі. Щоб не дратувати дружину, співробітник ВК продовжував телефонне спілкування з тими, хто обіцяв виграш, таємно, виходячи на вулицю.

Він свято вірив у те, що скоро на його карту впадуть 1700 доларів. Щоб достукатися до свідомості благовірного, дружина зателефонувала знайомому юристу, включила телефон на гучний зв’язок і той попереджав офіцера пенітенціарної установи, таким чином запобігаючи можливу біду.

Приводив різні випадки зі своєї практики, розповідав схему дій цих «вайберовців» та інших шахраїв. Однак співробітник ВК юриста не послухав і продовжував робити по своєму. У свою чергу, представники «вайбера» його підштовхували: мовляв, швидше скидаємо нам всі дані, а то залишишся без призу.

Останній термін був зазначений третього січня, тобто через день. Чим все закінчилося, герой статті не зізнається. Сказав лише, що свій переможний виграш так і не отримав. А ось, чи залишився без своїх грошових заощаджень на карті – не каже.

Вся ця історія в черговий раз доводить, що, скільки б не писали про подібні афери, завжди знайдуться довірливі громадяни, що попалися на вудку шахраїв. Що там говорити про старих, коли навіть офіцери – пенітенціарії, чия професія пов’язана з злочинцями, стають жертвами лохотронів?

shans.com.ua

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *