До 15 років позбавлення волі засуджено жителя Шостки за держзраду

На зображенні може бути: 4 людини, люди стоять та текст «15 рокв позбавлення вол за держз держзраду»

До 15 років позбавлення волі засуджено жителя Шостки, який на виконання куратора з РФ збирав дані щодо місць дислокації підрозділів ЗСУ.

За публічного обвинувачення Сумської обласної прокуратури вироком Шосткинського міськрайонного суду 4 листопада 2022 року жителя м. Шостка засуджено до 15 років позбавлення волі за державну зраду, вчинену за попередньою змовою з групою осіб в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 28/ч. 2 ст. 111 КК України).

Прокурор у суді довів, що обвинувачений та його знайомий були залучені представником збройних сил російської федерації до конфіденційного співробітництва з метою отримання розвідувальних даних. Виконуючи вказівки куратора, чоловіки відправляли йому за допомогою одного з месенджерів фото та відео місць дислокації військових підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань, кількості їх особового складу, місць дислокації, а також кількості їх військової техніки та її переміщення на території м. Шостка та Шосткинського району Сумської області.

На вирок суду обвинувачений чекав під вартою. Стосовно спільника обвинуваченого та куратора з російської федерації триває слідство.
Досудове розслідування стосовно обвинуваченого здійснювалось слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *