До 9 років позбавлення волі засуджено чоловіка, який позбавив життя свого знайомого. Прокуратура оскаржуватиме вирок

Сумською обласною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення стосовно 46-річного чоловіка, який позбавив життя знайомого.

Мова йде про подію, що сталась 11 квітня 2020 року в Сумському районі на території садівничого товариства. Того дня господар дачі запросив свого знайомого, щоб той допоміг йому розібрати старий цегляний будинок. За роботу обіцяв заплатити кошти. Зі слів обвинуваченого, протягом дня вони разом працювали, після чого добряче випили. Коли помічник попросив господаря розрахуватись, той відмовив, мотивуючи тим, що він обіцяв заплатити за значно більший обсяг робіт.

Між чоловіками виникла сварка, під час якої старший схопив лопату і наніс помічникові близько 50 ударів. Від отриманих травм потерпілий помер.

Читати також: На Сумщині громадянин Таджикистану пропонував прикордонникам хабар

         До поліції чоловік звернувся лише зранку. Спочатку повідомляв, що 41-річний потерпілий напередодні впав з даху дачного будинку, і, вочевидь, помер через отримані в результаті нещасного випадку тілесні ушкодження. Однак потім змінив свої покази. Пояснив, що помічник напав на нього з ножем, тому він змушений був захищатись.

         За вирком суду кваліфікацію дій обвинуваченого було змінено з умисного вбивства (ч. 1 ст. 115 КК України) на умисне тяжке тілесне ушкодження та засуджено до 9 років позбавлення волі (ч. 2 ст. 121 КК України). Прокуратура не погоджується з таким рішенням суд і буде його оскаржувати.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *