До Сум прибули ще 10 нових тролейбусів

До Сум прибули ще 10 нових тролейбусів, які придбали у рамках проєктів «Міський громадський транспорт України» та «Оновлення рухомого складу КП «Електроавтотранс» в м. Суми».

Нові 10 тролейбусів уже готові до випуску на маршрутні лінії після проходження державної реєстрації. Тому на підприємстві орієнтовно планують, що новенькі «рогаті» поїдуть Сумами вже з понеділка.

«Міський громадський транспорт України» – це рамковий кредит на 200 млн євро для фінансування громадського транспорту в 11 містах України. Кошти виділені на оновлення муніципального транспорту, автобусів, тролейбусів та трамваїв, а також відновлення наявної інфраструктури громадського транспорту.

Нові 10 тролейбусів – це вже друга черга оновлення рухомого складу КП «Електроавтотранс», навесні поточного року громада вже отримала дев’ять таких транспортних засобів. Ініціатива щодо участі в такому проєкту була запропонована Департаментом фінансів, економіки та інвестицій. Загальний бюджет проєкту склав близько 4 млн євро – це не тільки закупка 19 тролейбусів, а й додаткового обладнання для них.

Возможно, это изображение (автобус, поезд и в помещении)

Міська влада вже не перший рік працює над розвитком комунального транспорту в громаді. Основна мета таких заходів – це комфорт кожного пасажира, його безпека. Окрім того, дуже важливо, що такий транспорт є екологічним, може одночасно перевозити більшу кількість людей, а також інклюзивний.

Варто зазначити, що завдяки компенсації, яка надається з бюджету громади, проїзд у тролейбусах є ще й вигіднішим, ніж у приватних перевізників. При покупці проїзного – вартість стає ще нижчою, адже людина може безліміт на пересування містом.

Надалі заплановані не менш важливі дії для розвитку транспортної інфраструктури у громаді – покупка модульної мобільної підстанції. У місті загалом є шість підстанцій і всі вони потребують проведення ремонтів. Це робиться для того, щоб комунальний транспорт розвивався якомога швидше та ефективніше.

Міська влада анонсувала запуск нового тролейбусного маршруту, який хочуть зробити кільцевим. Він з’єднає вул. Ковпака та вул. Білопільський шлях через міст по вул. Чернігівська. Наявність в нових тролейбусах автономного ходу дасть можливість створити таку траєкторію руху комунального транспорту. А вже у майбутньому буде рахуватися потужність підстанцій та розглядатися можливість облаштування тролеї за цим напрямком.

Возможно, это изображение (1 человек)

Також важливим напрямком подальшої роботи міська влада вбачає розвиток транспортного сполучення між Сумами та старостинськими округами в громаді. Тому розглядатимуться можливості використання комунальних автобусів за цими маршрутами, адже важливо, щоб пасажири отримували якнайкращі транспортні послуги за вигідними цінами.

Головна мета таких заходів із оновлення рухомого складу КП «Електроавтотранс» – створення умов для надання населенню високоякісних послуг з перевезення тролейбусами, забезпечення стабільного функціонування і подальший розвиток міського пасажирського транспорту, збереження та примноження електротранспортної інфраструктури та маршрутної мережі, не допущення збільшення шкідливих викидів та погіршення екологічного стану в містах внаслідок переорієнтації пасажиропотоків з екологічно чистого міського електричного транспорту, збереження робочих місць на комунальному підприємстві.

Наразі у комунальному підприємстві на маршрутах працює 59 тролейбусів, а шість – у резерві. Директор КП «Електроавтотранс» Андрій НОВИК зазначив, що за наявності 80 «рогатих» на маршрутних лініях – можна буде говорити про більш-менш достатню кількість транспортних засобів. Над вирішенням цього завдання на підприємстві працюють постійно – окрім оновлення рухомого складу» займаються й навчанням водіїв, адже відчувається гостра нестача робочої сили. Протягом останніх місяців такі курси пройшла чимала кількість людей – це дало змогу збільшити кількість водії на підприємстві до 114. Зовсім скоро завершується навчання ще однієї групи. Такі курси в «Електроавтотрансі» планують продовжувати.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *