Facebook заблокував сторінку Деркача

Facebook заблокував сторінку Деркача

Соціальна мережа Facebook заблокувала акаунт українського політика Андрія Деркача, якого у США звинувачували у роботі на Росію через поширення ним дезінформації про кандидата в президенти США Джо Байдена.

Причиною блокування стало порушення політики щодо використання платформи, повідомляє BuzzFeed.

“Ми видалили цей обліковий запис і цю сторінку за порушення політики щодо використання нашої платформи людьми, які беруть участь в операціях зі здійснення впливу на вибори”, – повідомив виданню представник Facebook.

Як зазначає видання, Деркач продовжував оприлюднювати дописи про Байдена навіть після того, як Facebook обмежив поширення статті New York Post через необґрунтовані заяви на адресу американського політика.

Як заявив Деркач на своєму Telegram-каналі, його обліковий запис заблокували через публікації про платежі родині Байденів.

“Мій акаунт у Facebook був заблокований після публікації американськими медіа моєї заяви про існування в розпорядженні у правоохоронних органів України ноутбука, за допомогою якого здійснювалися незаконні платежі компаніям, близьким до сім’ї Байденів”, – повідомив політик.

Автовокзал у Сумах відновив продаж квитків

Також він заявив, що блокування його Facebook-сторінки є прямим втручанням у виборчий процес в Україні.

“Я є народним депутатом України і беру безпосередню участь у виборах в органи місцевого самоврядування в Україні. Подібна заборона доступу до комунікації з моїми виборцями вважаю прямим втручанням у вибори в Україні”, – зазначив Деркач.

Окрім того, він повідомив, що українські правоохоронці мають ще один ноутбук, на якому міститься небезпечна для родини Байденів інформація про корупцію в Демпартії. Деркач пообіцяв, що найближчим часом її оприлюднять.

suspilne

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *