Фірма екс-депутата нажилася на ремонті школи №20 у Сумах?

9 квітня Ковпаківський районний суд міста Суми задовольнив клопотання місцевої прокуратури щодо виїмки документації по проведеному в КУ «Сумська загальноосвітня школа I-III ступенів №20» ремонту, яка здійснювала приватна фірма «ТІМВЕЛ».  Фірма отримала підряд без конкуренції. Договір №83 між школою і підрядником був підписаний в грудні 2018 року.

У прокуратурі припускають, що посадові особи КУ «Сумська загальноосвітня школа I-III ступенів № 20», діяли в змові з представниками ЧФ «ТІМВЕЛ», в результаті чого без здійснення будь-яких робіт або шляхом їх часткового виконання з завищенням обсягів, були привласнені грошові кошти, що спричинило за собою збитки як держбюджету, так і місцевим, звідки також виділялися кошти.

У Сумах в лікарні № 5 будуть робити ремонт

Справа в тому, що Кабмін своїм рішенням №867-Р від 07.11.2018 року, виділив кошти на капітальний ремонт (заміна віконних дверей і блоків) будівлі школи №20 за адресою: місто Суми, вул. Металургів, 71.
Але правоохоронці вважають, що частина віконних і дверних блоків у школі, на що в 2018 роки виділено 1 260 000 грн., нібито були замінені ще в 2017 році за кошти зібрані батьками згаданої школи.

Своїм рішенням Ковпаківський суд також надав слідчим ще і доступ до банківського рахунку «ТІМВЕЛ».
Згідно даних в єдиному реєстрі юридичних осіб власником і керівником ПФ «ТІМВЕЛ» є такий собі Олександр Тимчук. Той самий Тимчук, який в 2010-2015 роках був депутатом Сумської міськради і входив до фракції «Рідне місто». Пізніше вже в 2015 Олександр Тимчук балотувався в Сумську міськраду від «Блоку Петра Порошенка « Солідарність », але спроба була неуспішною.

Ми продовжуємо слідкувати за розвитком подій.

 

 

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *