Газопостачання до будинків і гуртожитків СНАУ відновлено

Як ми повідомляли 1 грудня 2021 року у Сумах п’ять будинків і кілька гуртожитків, які опалює виш, залишилися без тепла. Однак у той же день постачання послуги було відновлено.

Вже декілька місяців Сумський національний аграрний університет намагається врегулювати ситуацію та отримати можливість подавати тепло для будинків, що розташовані поруч, гуртожитків та будинку малятка.

Оскільки виш бюджетна організація, для нього не існує пільгової ціни газу і його не можна використати для надання послуг населенню. До 30 листопада в університету був не визначений постачальник газу, через невизначеність статусу ВНЗ. Потрібна відповідна угода на постачання газу за пільговою ціною для населення. В справу довелося втручатися особисто Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю, який на засіданні уряду дав доручення виправити ситуацію.

Читати також: На Сумщині 18-річна дівчина потрапила під колеса авто (відео)

Проте Постанова Кабінету Міністрів обмежує час отримання газу на 30 днів, і термін закінчився 1 грудня 2021 року, тому вранці Сумиоблгаз відключив газопостачання.

Завдяки оперативній реакції голови Сумської ОДА Дмитра Живицького газопостачання вдалося відновити.

“Питання щодо забезпеченням газу житлових будинків, гуртожитку Сумського НАУ і Сумського обласного спеціалізованого будинку дитини вирішено. Тепло подали об 11.00 ранку”, – повідомив проректор Сумського національного аграрного університету Микола Коваленко.

sumypost

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *