Кабмін заборонив продаж певних товарів на період локдауну

Тепер уряд просять змінити умови локдауну, аби не обмежувати права споживачів

Кабінет міністрів закликають змінити умови карантину з 8 січня до 25 січня 2021 року у питанні продажу певних категорій товарів. Про це повідомляє пресслужба Американської торгівельної палати.

“Згідно з рішенням Кабінету Міністрів України, з 8 січня 2021 року до 25 січня 2021 року на всій території України забороняється торгівля будь-якими товарами, окрім продуктів харчування, лікарських засобів та виробів медичного призначення, засобів гігієни та зв’язку, а також кормів, ветеринарних препаратів, насіння, засобів захисту рослин. Будь-які інші товари можна буде замовити лише з адресною доставкою”, – йдеться у повідомленні.

Окрім цього, у палаті наголосили, що обмеження стосуються не тільки закриття спеціалізованих магазинів, але й заборони продажу значної частини товарів повсякденного вжитку в супермаркетах: побутова хімія та інструменти, одяг, преса, лампочки, батарейки, дитячі товари для навчання.

Як зазначається, у такій ситуації супермаркетам доведеться закривати окремі відділи або забороняти продаж таких товарів безпосередньо при розрахунку на касі. У палаті вважають таке рішення не лише є прямим обмеженням прав споживачів у придбанні необхідної продукції, але й потенційно призводитиме до виникнення конфліктних ситуацій в магазинах.

Читати також: Полиция ищет родителей: Какое состояние у найденной в Сумах крохи?

“Щоб попередити негативні наслідки, як для суб’єктів господарювання, так і для споживачів, протягом грудня Палата неодноразово зверталася до Кабінету Міністрів України з проханням переглянути текст відповідного рішення – постанови №1236 “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”, – розповіли в Американській торгівельній палаті.

Джерело zik.ua

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *