Кому на Сумщині соцстрах компенсуватиме заробіток у разі хвороби/самоізоляції

За інформацією, озвученою на брифінгу в ОДА, начальником управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Сумській області Вірою Лаврик, фонд працює у штатному режимі.

Станом на 10 квітня видано 14 листків непрацездатності у зв’язку з захворюваністю на коронавірусну інфекцію, 48 листків непрацездатності – по самоізоляції і також залишились відкритими 13 листків непрацездатності по COVID-19 та 38 по самоізоляції. 1 листок непрацездатності по COVID-19 та 10 по самоізоляції закриті, ці люди вже приступили до роботи.

У Сумах новий випадок захворювання на коронавірус (11 квітня)

Якщо лікарем встановлена тимчасова непрацездатність особи із підозрою на COVID-19, незалежно від того, скільки днів хворіє людина, ФСС надає допомогу по втраті працездатності за втрачений заробіток: якщо стаж до трьох років – 50% від середнього заробітку, від 3-х до 5-ти – 60%, від 5-ти до 8-ми – 70% і вище 8-ми – 100%. Також повну компенсацію отримують чорнобильці та інші пільговики. У разі хвороби дитини до 14 років особі, що здійснює її догляд вдома чи в умовах стаціонару, фонд також стовідсотково компенсує втрачений заробіток.

Якщо людина, робота якої пов’язана з обслуговуванням населення, перебувала в контакті з хворими і має самоізолюватися, їй також компенсується заробіток на вказаних вище умовах. Виплати здійснюються лише на підставі лікарняних листків.

За чисті Суми: як зменшити кількість пакетів на вулицях?

Якщо захворів медичний працівник, керівник лікарняного закладу повинен письмово повідомити ФСС про цей випадок. Він вважається профзахворюванням і оплачується у розмірі 100% з першого дня і за весь період відсутності на робочому місці незалежно від страхового стажу.

rama.com

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *