КП “Шляхрембуд” оприлюднило маршрути техніки по місту Суми під час обробки доріг протиожеледною сумішшю

КП «Шляхрембуд» Сумської міської ради звертає увагу сумчан на те, що при утворенні ожеледиці на дорогах міста посипання протиожеледною сумішшю здійснюється за певними маршрутами й затвердженими графіками, і не може проводитися на всіх вулицях одночасно.

Вулиці, які підлягають обробці протиожеледною сумішшю (а це, доречи, далеко не всі вулиці обласного центру, а тільки ті, утримання яких передбачене договором з департаментом інфраструктури міста)  поділені на 6 маршрутів приблизно по 15 об’єктів  у кожному (всього – близько 90).

До того ж слід зазначити, що піскорозкидачи не можуть працювати безперервно:  періодично  їм доводиться з’їжджати з маршрутів і повертатися на базу для дозаправки протиожеледною сумішшю. І це також займає певний час, адже на повну обробку одного маршруту піскорозкидачу потрібно не менш ніж три заправки.

Не впорався з керуванням – патрульні в Сумах склали на нетверезого іноземця 3 адмінматеріали

Окрім того,деякі вулиці доводиться обробляти поза графіком, як от: аварійно небезпечні ділянки, де відбуваються ДТП; під’їзні шляхи до лікарень, освітніх, соціальних установ, підприємств,що забезпечують життєдіяльність міста тощо. Повідомлення про такі ділянки надходять в диспетчерську КП «Шляхрембуд» від патрульної поліції, відділу «15-80» Сумської міської ради, юридичних та фізичних осіб.

Таким чином, коли виникає ожеледиця, обробити все місто за 1-2 години ані технічно, ані фізично нереально.  Навіть попри те, що в таких випадках техніка КП «Шляхрембуд» працює у посиленому цілодобовому режимі, на обробку всього міста протиожеледною сумішшю може знадобитися до 8 годин. Тому за несприятливих погодних умов водіям у будь-якому випадку треба бути вкрай обережними на дорозі, не перевищувати швидкості, дотримуватися безпечної дистанції та інших правил дорожнього руху.

Джерело КП Шляхрембуд СМР

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *