Крав у школах, садочках, офісах фірм: поліція на Сумщині затримала злодія

На Сумщині чоловік, видаючи себе за відвідувача, заходив до приміщень шкіл, дитячих садків, офісів та інших установ, видивляючись, де можна збагатитися. Користуючись неуважністю працівників, які залишали незакритими на замок двері своїх кабінетів, зловмисник безперешкодно проникав всередину та викрадав чуже майно.

Перебуваючи на своїх робочих місцях, ніхто навіть подумати не може про те, що стане жертвою злодіїв. Схема, за якою діють крадії, дуже проста. Зловмисник заходить в офіс фірми, організації, поліклініки чи іншої установи і як правило, вдає із себе відвідувача, який когось шукає або чекає. А, вибравши зручний момент, коли з кабінету чи іншого приміщення виходять працівники, скоює крадіжку грошей та інших цінностей. Варто відзначити, що крадієві майже завжди вдається зникнути з місця злочину до того, як потерпілі щось запідозрять.

В Сумах поліцейські викрили 36-річного чоловіка, який у пошуках легкої наживи, зайшов до приміщення дитячого садка. Йдучи по коридору він помітив, що двері одного з кабінетів відкриті, а всередині нікого немає. Тож, зайшовши в кабінет, злодій схопив мобільний телефон працівниці, який лежав на столі, та поклав собі до кишені. А за мить, не помічений ніким, вже покинув територію дитсадка.

загрузка…

На сьогодні слідчі поліції вже довели причетність затриманого більше ніж до 20 саме таких крадіжок на території області.
Наразі суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, і нині він перебуває у слідчому ізоляторі.
Зловмисникові, згідно зі статтею 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України, може загрожувати покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років.

На Сумщині за вчинення крадіжок засуджено п’ять неповнолітніх

Поліція нагадує: залишаючи, навіть ненадовго, будь-які приміщення, не забувайте закривати їх на ключ. Знаходячись на робочому місці, у своєму кабінеті, не залишайте мобільні телефони, сумки, гаманці, цінні речі тощо на видному місці. Особливо якщо до цього приміщення мають вільний доступ сторонні особи. Пам’ятайте: ваша безпека – у ваших руках.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *