Лісокультурна кампанія: на Сумщині в лісгоспах відновлюють ліс

81 га лісу відновлено та на 200 га проведено доповнення лісових культур – такі результати місячної роботи конотопських лісівників у період весняної лісокультурної кампанії. Посадку лісу розпочали у лісгоспі ще на початку березня. Говорять, що рання і тепла весна дала змогу оперативно провести весь комплекс запланованих на весну робіт.

У МОЗ пояснили чому в Україні можуть подовжити карантин

«Всього цієї весни ми висадили близько 200 тисяч саджанців основних лісоутворюючих порід. Весь посадковий матеріал вирощений у власних розсадниках. З загальної кількості 30 тисяч – це саджанці сосни звичайної, 25,5 тисяч – дуба звичайного, 32,2 тисячі – берези повислої. Також висадили 3,3 тисячі живців тополі, 21,3 тисячі сіянців вільхи», – говорить головний лісничий Конотопського лісгоспу Микола Бондар.

Роботи з відновлення лісу проводились в усіх п’яти лісництвах: Конотопсько му, Новомутинському, Бочечківському, Бунякінсько му та Путивському. Сподіваються, що посушлива та вітряна погода не стане на заваді росту маленьких саджанців, адже саме сараз їм так необхідна живильна волога.

Попри завершення лісовідновлювальних робіт, весняні клопоти у конотопських лісівників продовжуються. Наразі розпочалися роботи на лісових розсадниках. «Планується висівання основних лісоутворюючих порід дерев: сосни звичайної, дуба звичайного, берези повислої, тополі та вільхи», – коментує Микола Бондар.

sumylis.gov.ua

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *