Люстрований сумський прокурор виграв суд і йому виплатять 1 156 584,96 грн

19 травня 2020 року суд розглянув справу № 818/3274/14 за позовом Андрєєва Дмитра Володимировича до Офісу Генерального прокурора, Прокуратури Сумської області, про визнання незаконним та скасування наказу, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу задовольнити.

За результатом розгляду справи суд задовольнив позовні вимоги та визнав протиправним і скасував наказ Генерального прокурора України від 23 жовтня 2014 року № 1473к про звільнення Андрєєва Д.В. з посади заступника прокурора Сумської області, поновив Андрєєва Д.В. на посаді заступника прокурора Сумської області, а також стягнув з Прокуратури Сумської області на користь Андрєєва Д.В. середній заробіток за час вимушеного прогулу з 24 жовтня 2014 року по 19 травня 2020 року в загальній сумі 1 156 584,96 грн.

На Сумщині поліція вилучила пістолет у нетверезого чоловіка

Рішення в частині поновлення на посаді заступника прокурора Сумської області та стягнення місячного заробітку в сумі 17 448,48 грн підлягає негайному виконанню.

Рішенням суду зобов`язано Офіс Генерального прокурора невідкладно відкликати з Міністерства юстиції України відомості про застосування до Андрєєва Д.В. заборони, передбаченої частиною 3 статті 1 Закону України “Про очищення влади”, для виключення таких відомостей з Єдиного державного реєстру осіб, щодо яких застосовано положення Закону України “Про очищення влади”.

Нагадаємо, що в 2014 році Андрєєв разом з прокурором Сумської області Володимиром Петровим був звільнений з органів прокуратури з позбавленням права обіймати посади строком на 10 років.

adm.su

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *