Мажоритарники Сумської області: хто краще виконує обіцянки

З шести депутатів-мажоритарників Сумської області найвідповідальнішим на сьогоднішній день є Ігор Молоток (група «За майбутнє») – він виконав 41% обіцянок .

Про це повідомляє «Слово і діло».

За кілька депутатських каденцій Молоток дав 81 обіцянку: виконав – 33 (41%), провалив – 31, в процесі виконання – 17. В цьому скликанні нардеп виконав лише одну обіцянку – зняти депутатську недоторканність.

Останнє невиконане зобов’язання – підтримувати введення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення (нардеп був відсутній під час голосування за закон). У поточному скликанні Молоток повинен, зокрема, виконати програмні обіцянки сприяти розвитку дорожньої інфраструктури та промисловості, встановити єдину закупівельну ціну на молоко, підтримувати медичну реформу.

За 20% обіцянок виконали позафракційний нардеп Андрій Деркач і член фракції «Слуга народу» Микола Задорожний .

Деркач за кілька каденцій дав 45 обіцянок: виконав – 9 (20%), провалив – 16, в процесі виконання залишається 20. У поточному скликанні він тільки виконав обіцянку внести в Раду постанову про створення ТСК з розслідування фактів міжнародної корупції посадових осіб.

Читати також: У Глухові позбавили волі чоловіка, який кухонним ножем розрізав щоку 6-річної дівчинки

Провалив депутат обіцянки зареєструвати петицію щодо зниження тарифів на 25% і внести до парламенту постанову про створення ТСК щодо втручання у вибори в США.

У Задорожного, за даними наших аналітиків, 30 обіцянок: виконав – 6 (20%), жодного не провалив і 24 – в процесі реалізації. Депутат, зокрема, виконав обіцянку домогтися процедури спрощення імпічменту президента і проголосувати за поправку у справах Майдану.

Татьяна Рябуха , яка пройшла в Раду від «Слуги народу», дала 40 обіцянок: виконала – 7 (18%), невиконаних немає, 33 – в процесі реалізації. Вона виконала обіцянки домагатися перезавантаження прокуратури, скасувати депутатську недоторканність.

Її колега по фракції Ігор Васильєв , за даними «Слово і діло», дав 36 обіцянок: виконав – 5 (14%), провалених немає, 31 – в процесі виконання. Серед виконаних обіцянок депутата – домагатися введення обов’язкової конфіскації майна корупціонерів, а також залучення чиновників до відповідальності за незаконне збагачення.

Поки найменше обіцянок з мажоритарників Сумської області виконав Максим Гузенко . Член фракції «Слуга народу» дав в цілому 35 зобов’язань: виконав – 4 (11%), невиконаних немає, 31 – в процесі виконання.

У Сумській області шість депутатів-мажоритарників. Хто виконав більше всіх обіцянок, розібралося Слово і діло.

Порівняти політиків за рівнем виконання обіцянок можна на сайті «Слово і діло» по посиланню . Досить просто ввести в пошуковий рядок прізвища потрібних персон.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *