Медичні установи Сумщини укладають контракти з фірмою дружини депутата обласної ради

Компанія «Арнікафарм» отримала майже 80 бюджетних замовлень на поставку медичних товарів і ліків. Засновник фірми – дружина депутата та директора Сумської обласної лікарні. Керує підприємством – помічник депутата.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Арнікафарм»  зареєстроване 5 жовтня 2017 року, у Сумах на проспекті Лушпи, 15 – це багатоповерховий житловий будинок у середмісті.

Фірма займається роздрібною торгівлею фармацевтичними товарами, продуктами харчування та косметичними товарами.

Як в Сумах буде їздити комунальний транспорт під час ремонту Харківської?

За неповні три роки існування «Арнікафарм» отримала 77 бюджетних замовлення на загальну суму 1 мільйон 377 тисяч гривень.

Заснувала фірму, яка користується популярністю у державних медичних установ Людмила Павлівна Горох.

Інформацію про жінку знаходимо в декларації Володимира Гороха, директора Сумської обласної клінічної лікарні. На двох з дружиною лікар має три квартири, два садові будинки, дві земельні ділянки, два салони-перукарні у Сумах, житловий будинок та земельну ділянку у Конотопі, земельні ділянки у селах Буйвалове, Могриця, Битиця. Загальна площа нерухомості – 44 тисячі квадратних метрів.

За 2019 рік Володимир Горох отримав 425 тисяч заробітної плати, 80 тисяч пенсії та 2 з половиною тисячі соціальних виплат. Його дружина – 24 тисячі пенсії, 72 тисячі гривень доходу від підприємницької діяльності, 22 тисячі прибутку від здачі майна в оренду та 15 тисяч страхових виплат. Загальний дохід родини становить – 640 тисяч гривень.

Крім того, Володимир Васильович Горох – депутат Сумської обласної ради.

А в списку його помічників знаходимо Миколу Савченка – керівника ТОВ «Арнікафарм».

До слова округ, де обрали Володимира Гороха – Кролевеччина. Медичні установи цього району уклали з «Арнікафарт» 9 контрактів.

Автором даного матеріалу є Громадський моніторинг

Коментар другої сторони

Ми звернулися до керівника “Арнікафарм” Миколи Савченко за коментарем.

-Так, дружина Гороха дійсно заснувала фірму. І ми, напевно, дуже багата фірма, яка за три роки на 77 бюджетних замовленнях заробила аж 1,3 мільйони гривень. Я думаю, що навіть не треба цей момент пояснювати, тому що в порівнянні з іншими, ми фактично не заробляємо.

Фірма повинна заробляти на місяць такі гроші, а не за три роки. Подивіться наші ціни. Не побоюся сказати – найнижчі в країні. Або ось простий приклад. Коли з’явилася потреба в захисних костюмах для лікарів, яких ніде не було на початку пандемії в Україні, ми розробили свій, багаторазовий, який відповідає всім вимогам. Багаторазовий! Це економія!

Це погано, що ми його розробили або дружині Гороха треба було сидіти і чекати, що можливо колись і хтось це зробить? Так за цей час на одноразових інші фірми із завищеними цінами викачали б всі гроші з лікарень. Бо було пусто, ніди придбати. Ми стали першими в Україні хто запропонував якісний багаторазовий продукт з мізерною націнкою! І тому ми постачали спочатку в установи на Сумщині, а потім до нас стали звертатися з різних регіонів. І його зараз виробляють за нашим проектом і ми практично нічого з цього не маємо.  Так що розслідування у “Громадського моніторингу” супер!)

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *