Мер Сум Олександр Лисенко розповів про те, що буде заборонено в «червоній зоні»

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО та в.о. начальника управління охорони здоров’я Наталія КІПЕНКО під час бліц-брифінгу розповіли про обмежувальні заходи, які діятимуть у зв’язку з віднесенням області, а отже й Сум, до червоного рівня епідситуації та про поточну ситуацію з захворюваністю.

Очільник Сум повідомив, що зі встановленням на території Сумщини червоного рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 (з 0:00 24 березня), в обласному центрі почнуть діяти обмеження, передбачені Постановою Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2021 року № 104.

Зокрема, забороняється приймання відвідувачів барами, ресторанами, кафе тощо (крім надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос і закладів громадського харчування в аеропортах), непродовольчими ринками, закладами розважальної діяльності, закладами культури,
спортивними залами, фітнес-центрами, басейнами (крім спортсменів національних збірних команд України та їх тренерів за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів).

На час дії посилених карантинних обмежень під забороною проведення культурних (крім роботи автоконцертів, автокінотеатрів, роботи історико-культурних заповідників, суб’єктів господарювання, пов’язаної з виробництвом аудіовізуальних творів), а також фізкультурно-спортивних заходів (за винятком офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю за станом здоров’я учасників).

Заклади дошкільної та середньої освіти працюватимуть у тому ж режимі, що був до введення додаткових обмежень.

Щодо роботи міського громадського транспорту, передбачається, що Сумська обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка збиратиметься сьогодні ввечері, надасть дозвіл на курсування автобусів із завантаженістю сидячих місць.

«Прошу всіх із порозумінням поставитися до цієї ситуації. Це рішення, попередньо, діятиме два тижні, але, при відповідній зміні ситуації, ми можемо раніше знову потрапити до «помаранчевої» зони. Але це залежить від кожного з нас, від того, як ми дотримуватимемося встановлених обмежень, а, головне, протиепідемічних заходів, про які завжди кажемо: дезінфекція, маски, соціальна дистанція», – наголосив Олександр Лисенко.

Його підтримала в. о. начальника управління охорони здоров’я Наталія КІПЕНКО, яка закликала сумчан не нехтувати встановленими протиепідемічними правилами.
«Попри те, що коронавірус – це захворювання, боротьба з ним має бути нашою спільною справою. Лише спільними зусиллями і завдяки дотриманню протиепідемічних заходів, що були розроблені фахівцями, нам вдасться втримати ситуацію на контрольованому рівні та, звичайно, перемогти хворобу завдяки вакцинації», – зазначила посадовець.

Згідно з даними управління охорони здоров’я, наразі на стаціонарному лікуванні перебувають 340 дорослих і 40 дітей.

Очільник міста розповів про те, що готується розгортання додаткових ліжок у КНП «Клінічна лікарня № 5» (додатково 75 ліжок) і КНП «Клінічна лікарня № 4» (додатково 100 ліжок), а також відкриття спеціальних ліжок на базі КНП «Центральна міська клінічна лікарня» (20 ліжко-місць) для хворих із COVID-19, яким необхідне екстрене оперативне втручання. Також триває подальше оснащення медичних закладів устаткуванням, необхідним для забезпечення хворих киснем. Так, на найближчій сесії міської ради, яка відбудеться у середу, 24 березня, планується виділення додаткових коштів на влаштування киснепроводів і придбання дихальних апаратів СІПАП.

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *