Мешканці Сумщини продовжують попадатися на вудку шахраїв в інтернеті

Жертвою зловмисників стали жителі Лебединщини та Роменщини. За даними фактами у поліції відкрили кримінальні провадження та застерігають громадян від вчинення необдуманих вчинків.

По допомогу до працівників відділення поліції №3 (м. Лебедин) звернулася 55-річна жінка. Вона розповіла, що намагалася продати піаніно у мережі Інтернет. Знайшовши покупця та узгодивши всі умови угоди, жінка продиктувала номер своєї карти для перерахунку коштів. А після цього їй зателефонував невідомий, який назвався співробітником банку.

Чоловік запевнив, що зараз хтось намагається зняти чималу суму грошей з її рахунку та попросив назвати секретні данні з картки. Жінка так і зробила. А вже за кілька хвилин з її рахунку зникли 30 000 гривень.

Читати також: На Сумщині поліцейські встановлюють обставини ДТП, у якій травмувалися двоє неповнолітніх

Того ж дня із заявою про шахрайство до працівників Роменського районного відділу поліції звернулася 46-річна жінка. Вона розповіла, що намагалася продати будинок через мережу Інтернет. А коли знайшовся покупець, то запропонував їй перерахувати на невідомий банківський рахунок 8 500 гривень ніби то для оплати нотаріальних послуг. Надіславши гроші, жінка вже не змогла додзвонитися до «покупця».

За даними фактами у поліції відкрили кримінальні провадження за ознаками ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Працівники поліції радять громадянам не довіряти незнайомим телефонним співрозмовникам. На жаль, неможливо передбачити, яка наступна злочинна ідея виникне в аферистів і яку нову схему вони реалізують. Тому будьте максимально пильними й обережними та не дайте жодного шансу аферистам збагатитися за ваш рахунок.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *