Мешканця Сумщини ошукав шахрай, який створив копію відомого сайту

Намагаючись придбати вподобану річ через мережу Інтернет  житель Шостки пристав на пропозицію продавця скористатись послугою доставки, яка виявилась для нього шахрайською пасткою, через яку він втратив понад 7 000 гривень.

Поліцейським до яких чоловік звернувся із заявою,  розповів, що на одному з відомих інтернет-сайтів знайшов оголошення про продаж ноутбука вартістю 14 300 гривень. Він зв’язався з продавцем і запропонував купити у нього ноутбук через послугу «накладений платіж». Той відмовився. Натомість переконав чоловіка скористатися послугою сайту  «доставка».

На Сумщині шахрай оформив кредити, використовуючи телефон знайомого [su_button url=”https://www.odindoma.sumy.ua/region/na-sumshhini-shahraj-oformiv-krediti-vikoristovujuchi-telefon-znajomogo/” size=”4″]ЧИТАТИ[/su_button]

Після чого продавець надав заявнику посилання, начебто на спеціальну сторінку сайту, де є дана послуга. Той за посиланням зайшов на ресурс дуже схожий на сайт де було розміщено оголошення. Після чого ввів дані власної банківської картки. В результаті 7 529 гривень опинились на рахунку продавця. Він підтвердив отримання коштів, обіцяючи переслати товар найближчим часом.

Лише потім потерпілий додивився, що оголошення про продаж ноутбука було розміщене без позначки про надання такої послуги. Підозри чоловіка, що його ошукали підтвердились, коли акаунт автора оголошення був видалений і сам на зв’язок він вже не виходив.

Працівники служби безпеки сайту, до якої потерпілий переслав посилання яким скористався для переведення коштів, підтвердили, що то була шахрайська копія їх інтернет – ресурсу.

Наразі за даним фактом в поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство».

Правоохоронці вкотре звертаються до громадян бути уважними та обережними під час здійснення купівлі-продажу через мережу Інтернет. Не погоджуватись на сумнівні пропозиції, а розраховуватись під час отримання посилки, попередньо перевіривши її вміст.

Відділ комунікації поліції Сумської області

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *