На цьому тижні в Зарічному районному суді міста Суми відбудуться слухання по резонансним подіям, які сталися в обласному центрі

На цьому тижні в Зарічному районному суді міста Суми відбудуться слухання по резонансним подіям, які сталися в обласному центрі:

20.11.2019 р. на 10 год. 00 хв. Кримінальне провадження № 591/6525/18 по обвинуваченню громадянина В., колегіальний розгляд – головуючий суддя Сибільов О.В., судді – Шершак М.І., Янголь Є.В.

Події сталися 10 червня 2018 року близько 06 год. ранку в нічному клубі «Луна» у м. Суми. Цього дня молодий чоловік у балаклаві, увійшов у хол клубу, зірвав чеку та кинув у людей гранату. Після цього він намагався втекти, однак був затриманий працівниками поліції. Внаслідок вибуху тілесні ушкодження отримали 8 осіб.

Останнє судове засідання відкладено для підготовки до судових дебатів.

20.11.2019 на 13 год. 30 хв. Кримінальне провадження №591/1811/19 по обвинуваченню громадянина С., справа слухатиметься судом присяжних, головуючий суддя –Янголь Є.В., суддя Клімашевська І.В.

Чоловіка обвинувачують в умисному вбивстві свого колеги (п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство з корисливих мотивів). Наразі він уже засуджений до довічного позбавлення волі.

Події стались ще в березні 1996 року. Тоді у власному під’їзді з мисливської зброї був убитий чоловік. Як було з’ясовано в ході слідства, обвинувачений позичив у свого колеги 100 доларів США. Але вже через декілька днів останній почав вимагати повернення боргу. Щоб не віддавати гроші, нападник дочекався колегу в під’їзді та вистрелив у нього.

Останнє судове засідання відкладено для продовження дослідження доказів.

ЗБІТКОВІ КП СУМ І СОЛІДНА ЗАРПЛАТА ДИРЕКТОРІВ. ЯК ТАК?

20.11.2019 р. на 14 год. 30 хв. Кримінальне провадження №591/195/18 по обвинуваченню лікарки громадянки К. та медичної сестри громадянки Л., суддя Мальована-Когер В.В.

Обидві жінки обвинувачуються у неналежному виконанні професійних обов’язків, які спричинили тяжкі наслідки – смерть неповнолітнього хлопчика (ч.2 ст. 140 КК України).

Останнє судове засідання відкладено у зв’язку із клопотанням прокурора.

21.11.2019 р. на 08 год. 30 хв. Кримінальне провадження № 592/3473/15-к по обвинуваченню громадянки Т., колегіальний розгляд – головуючий суддя Шелєхова Г.В., судді – Клімашевська І.В., Сибільов О.В.

Посадова особа Сумської обласної державної адміністрації обвинувачується у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах та підбурюванні на замах до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище.

Останнє судове засідання відкладено у зв’язку із закінченням процесуально відведеного часу.

21.11.2019 р. на 14 год. 00 хв. Кримінальне провадження № 589/4488/16-к по обвинуваченню громадян Л., Б., К., та громадянки У., колегіальний розгляд – Головуючий суддя – Сидоренко А.П., судді – Клімашевська І.В., Шелєхова Г.В.

Особи обвинувачуються у вчиненні низки кримінальних правопорушень, зокрема: громадяни Л. та Б. – у розбійних нападах на магазини ювелірних виробів «Топаз» та «Жарко & Ко»; громадяни Л., Б., К., та громадянка У. – у відкритому викраденні майна ПТ «Ломбард Донкредит», яке вчинене організованою групою.

Також особи Л. та Б. обвинувачуються у таємному, повторному викраденні чужого майна за попередньою змовою групою осіб, поєднані з проникненням у квартири.

Окрім того, особа Л. обвинувачується у незаконному придбанні та зберіганні особливо небезпечного наркотичного засобу без мети збуту.

Останнє судове засідання відкладено у зв’язку із неможливістю сформувати склад суду.

Зарічний районний суд міста Суми