На Ямпільщині ювенальні поліцейські притягли до відповідальності матір підлітка, який вчиняв у школі булінг

Від зухвалих дій 13-річного підлітка страждали не лише учні школи, а й педагоги навчального закладу.

До поліції Ямполя звернулася директор школи. Жінка розповіла, що протягом тривалого часу один з учнів поводить себе зухвало, дозволяє собі ображати інших школярів та педагогів, і навіть – вчиняв фізичне насильство. Профілактичні бесіди з ним проводились, проте на них він не реагує, а навіть насміхається.

«До школи були направлені співробітники поліції, які опитали постраждалих, – розповідає Віталій Єрохов, начальник відділення поліцейської діяльності №1 (с. Ямпіль) Шосткинського районного управління поліції. – Також наші співробітники поспілкувались і з самим хлопцем. Втім, стало зрозуміло, що хлопець вірить у свою безкарність».

Через вік школяра, він не досяг 16 років, до адміністративної відповідальності було притягнуто його матір. На жінку складено адміністративний протокол за порушення ч. 3 ст. 173-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Булінг (цькування) учасника освітнього процесу». Санкція статті передбачає накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють, від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.

З учнями школи правоохоронці провели додаткові профілактичні бесіди щодо відповідальності за булінг та надали практичні поради присутнім, як протидіяти фізичному і психологічному насильству з боку однокласників. Крім того, особливу увагу стражі правопорядку приділили питанню терпимості та поваги школярами один до одного, адже кожен має право бути собою.

Читати також: Увага! На Сумщині рятувальники попередили про погіршення погодних умов

Поліцейські просять батьків неповнолітніх дітей провести зі своїми нащадками профілактичні бесіди щодо їх поведінки в закладах освіти та громадських місцях, розповісти їм, що кожен жарт або вчинок має свої наслідки, які можуть закінчитися неприємностями. Цікавтесь захопленнями своїх дітей, їх друзями та як вони проводять свій вільний час поза стінами рідного дому.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *