На Лебединщині перекривали трасу Суми-Київ

Поблизу села Філонівка у Лебединському районі зранку 11 червня люди перекрили трасу Суми-Київ. Вони заблокували пішохідний перехід. Причина перекриття – скасування зустрічі керівництва району з головою Сумської ОДА. На ній мали обговорювати, у складі якого району після адмінподілу області опиниться Лебединщина, пише Суспільне.

На місці перекриття траси чергує поліція. Мітингувальники пропускають вантажні автомобілі. Легкові авто об’їжджають перекриту ділянку по сільській дорозі. Скупчення автомобілів немає.

Дівчинка-сирота з Сумщини потребує нашої з вами допомоги

За новим проєктом адмінустрою, Лебединський край має бути у складі Охтирського району. Громада Лебединщини не згодна з таким рішенням і висловила бажання приєднатися до Сумського району.

Нагадаємо:

У цей же час голова Сумської ОДА зібрав пресконференцію, на якій пообіцяв врахувати позицію жителів Лебединського району щодо адміністративно-територіального поділу Сумщини, зберігши поділ області на 5 районів.

8 червня в Лебедині провели зібрання громади і озвучили 5 причин, чому не бажають приєднуватися до Охтирського району.

5 червня Лебединська райрада зібрала позачергову сесію, на якій проголосували за звернення до Кабміну, Верховної Ради, президента України, Сумської ОДА та Сумської облради щодо утворення та ліквідації районів.

Перспективний план області уряд затвердив 20 травня. Згідно з планом, на Сумщині буде 51 громада. Майбутні місцеві вибори повинні відбутись за новим поділом територій.

Прикро, що учасників акції було небагато. Це означає що, якщо не брати до уваги тих, хто не зміг прийти, всі інші згодні з адмінподілом в регіоні.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *