На Сумщині з прилавків приберуть молочку без відповідного маркування

 

Державними інспекторами Путивльського районного управління Держпродспоживслужби в Сумській області під час здійснення планового інспектування діяльності фізичної особи-підприємця з роздрібної торгівлі харчовими продуктами в м. Путивль було встановлено факт реалізації харчових продуктів, виробництва ТОВ «Малороганський молочний завод», Україна, Харківська обл., с. Мала Рогань, а саме: «Десерт сметанний «Роганський»» (манго, малина, полуниця, чорниця, лісова ягода) об’єм 0,9 л – у кількості 5 одиниць; «Десерт сметанний «Роганський» (вишня, ківі, шоколад) об’єм 0,5 л- у кількості 5 одиниць; сир кисломолочний 9% в кількості 4,4 кг; сиркова маса з родзинками 18% в кількості 1,1 кг, маркування яких не відповідало вимогам законодавства.

Розбійний напад на Сумщині: власників врятувала сигналізація 

Рішенням Головного державного ветеринарного інспектора Сумської області №7 від 20.11.2019 року оператора ринку зобов’язано вилучити з обігу харчові продукти, які не відповідають встановленим вимогам законодавства.

За реалізацію харчових продуктів, маркування яких не відповідає законодавству, якщо це не створює загрози для життя та/або здоров’я людини відповідно до п. 22 ч. 1 ст. 65 Закону України від 18.05.2017 № 2042-V-III «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» передбачені штрафні санкції в розмірі п’яти мінімальних заробітних плат на юридичних осіб у розмірі та трьох мінімальних заробітних плат на фізичних осіб – підприємців. Постановою Головного державного ветеринарного інспектора Сумської області на фізичну особу підприємця накладено штраф у розмірі 12 519,00 грн.

Держпродспоживслужба в Сумській області

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *