На Сумщині активізувалися шахраї, які представляються працівниками газової компанії

Поліція радить громадянам не вірити занадто заманливим пропозиціям реалізаторів роздрібної торгівлі

Різного роду аферисти використовують старі та нові способи, щоб збагатитися за чужий рахунок. Тож будьте уважними та не дайте себе ошукати.

До поліції обласного центру звернувся літній чоловік та повідомив, що до нього додому прийшов незнайомець, який, назвавшись представником газової компанії з Сум, запропонував придбати у нього «задешево» побутовий універсальний сигналізатор газів. Продавець аргументував необхідність придбати цей прилад, привівши як приклад нещодавні трагічні випадки в Україні, пов’язані з витоком чадного газу та загибеллю людей.

Пенсіонер, згадавши сюжети про це в новинах, вирішив, що йому такий прилад й справді може знадобитися. Тож і купив його у «представника організації» за 2 000 гривень.

У Сумах чергова ДТП (Героїв Крут 28.11.2020) відео

За деякий час чоловік, перевіривши ціну придбаного приладу в Інтернеті, з’ясував, що його можна купити не дорожче ніж за 450 гривень, а в деяких випадках і взагалі за 370 гривень.

Після того, покупець дістав документи на куплений сигналізатор, зателефонував за вказаним номером, щоб запитати у продавця, чому ж так завищена ціна? Та йому не вдалося цього зробити: номер телефону виявився недійсним, а вказаної в документі адреси взагалі в Сумах не виявилося.

Такі випадки не рідкість, коли до літніх, одиноких, немічних людей приходять невідомі люди та пропонують купити якийсь товар за дуже завищеною ціною.

Так, рік тому літня сумчанка придбала в такого «підприємливого» громадянина електромасажер за 4 000 тисячі гривень при тому, що справжня вартість приладу була всього кілька сотень гривень.
Звісно, потім людям стає гірко від розуміння того, що їх одурили, або ж вони значно переплатили за товар, або ж сам товар виявився неякісним. Тож, аби не стати жертвою такого роду аферистів, не варто бути занадто довірливими.

Нет описания фото.

Не впускайте незнайомих людей до себе додому, ким би вони не називались. В іншому випадку ви ризикуєте втратити останні гроші.
Пам’ятайте: збереження вашого майна насамперед залежить від вас. Будьте пильними та не дайте себе ошукати.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *