На Сумщині “брокер”-аферист видурив у жінки 32 тисячі гривень

Під приводом оформлення кредиту, зловмисник виманив у 35-річної конотопчанки чималеньку суму грошей. Поліцейські розпочали пошуки шахрая та застерігають громадян від необдуманих вчинків.

Вчора із заявою про злочин до поліції звернулася жителька міста Конотоп.  Вона розповіла, що в мережі Інтернет знайшла оголошення однієї з кредитних спілок, де замовила кредит. Через деякий час їй на мобільний зателефонував невідомий чоловік, який представився брокером, та повідомив, що відправив їй повідомлення з договором, який жінка повинна роздрукувати, підписати та відправити назад.

 Читати також: У Сумах вагітна жінка втратила дитину через COVID-19

Зробити дані маніпуляції у жінки не вийшло. Тому співрозмовник запропонували їй свою допомогу. Для цього він попрохав надіслати копії документів та деякі грошові кошти, які потім повернуться разом з оформленим кредитом. Жінка виконала всі інструкції «брокера» та перерахувала йому 32 тисячі гривень.

Наступного дня до неї знову зателефонували та попросили перерахувати ще певну суму грошей. На що жінка відмовилась та попрохала повернути її кошти. Але зловмисники і не збиралися цього робити.  Вже пізніше вона зрозуміла, що її ошукали та звернулась із заявою до поліції. 

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Правоохоронці проводять заходи з метою встановлення та затримання зловмисника.

 Читати також: В епіцентрі боротьби: сумські журналісти побували у відділенні, де лікують хворих на Covid-19

Поліція наголошує громадянам не довіряти незнайомим співрозмовникам. Тим паче не надавайте їм жодної конфіденційної інформації по ваших банківських рахунках.

Пам’ятайте: на ваші гроші, що знаходяться на карткових рахунках, полюють шахраї, які примудрилися винайти безліч хитромудрих спосіб незаконного зняття з них грошей. Тож будьте уважними та обережними аби не потрапити «на гачок» аферистів. 

Відділ комунікації поліції Сумської області

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *