На Сумщині екоінспекція попередила кілька спроб незаконного полювання на мігруючих гусей

Возможно, это изображение (одна або кілька осіб та просто неба)

Наприкінці минулого тижня працівниками Державної екологічної інспекції у Сумській області здійснювалися заходи з протидії незаконному полюванню в межах територій, що знаходяться у користуванні Путивльської РО УТМР. Особливу увагу було приділено дотриманню вимог природоохоронного законодавства на шляхах міграції та гніздування диких птахів, оскільки навесні вони найбільше потребують охорони від браконьєрів та любителів підпалити сухостій у прибережних смугах водойм.

Так, упродовж 26 та 27 березня під час інспектування мисливських угідь поблизу с. Рев’якине Новослобідської ОТГ Конотопського району було виявлено чотирьох мисливців, які здійснювали незаконне полювання на диких гусей. Завдяки оперативності рейдової групи екоінспекторів, жоден із зазначених порушників не встиг вполювати здобич.

Читати також: На Сумщині поліція затримала браконьєра, який вполював тільну косулю

Своїми протиправними діями потенційні браконьєри грубо порушили вимоги одразу кількох статей Закону України «Про мисливське господарство та полювання». Адже кожному мисливцю добре відомо, що під час міграції та гніздування диких птахів, полювання на них суворо заборонено. За встановленими фактами незаконного полювання екоінспекторами складено 4 протоколи за ч.1 ст.85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Державна екологічна інспекція у Сумській області звертає увагу, що у разі незаконного добування дичини окрім сплати штрафу браконьєрам доведеться й компенсувати шкоду.

Читати також: На Сумщині засуджено чоловіка, який тривалий час утримував жінку в трудовому рабстві

Відповідно до Такс для обчислення розміру відшкодування збитків, завданих унаслідок порушення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання, шкода, заподіяна незаконним добуванням лебедів складає 4000 грн. за кожну особину; гусей, галагазів, куріпок, кекликів, фазанів – 2000 грн.; качок, лисух, перепілок, куликів, голубів та інших видів мисливських птахів – по 1000 грн.

Державна екологічна інспекція у Сумській області

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *