На Сумщині механізатор вкрав на агрофірмі 15 мішків зерна і намагався відкупитися від поліції

Увечері співробітники групи реагування патрульної поліції відділення поліції № 1 (м. Середина – Буда) Шосткинського районного управління поліції, які несли службу на автодорозі поблизу села Хильчичі, побачили автомобіль FIAT Doblo, який рухався з порушенням Правил дорожнього руху. Легковик, за кермом якого перебував 35-річний житель селища Ямпіль, поліцейські зупинили. У транспортному засобі знаходилося 15 мішків з зерном кукурудзи. Будь-яких документів на вантаж у водія не було.

Як з’ясувалося, чоловік працює механізатором в місцевій агрофірмі. На момент зупинки правоохоронцями він повертався з роботи додому, а в його автомобілі знаходилося крадене зерно, призначене для посіву. Приблизна вартість одного такого мішка складає понад 4 000 гривень.

Читати також: Поліція на Сумщині розшукує шахрая, який обманом заволодів чужими грошима

Аби поліцейські не документували цього факту, водій запропонував їм 700 гривень. Правоохоронці попередили чоловіка, що ведеться відеозйомка, а за його пропозицію неправомірної вигоди передбачена кримінальна відповідальність. Втім, останній наполягав на своєму.

На місце була викликана слідчо-оперативна група поліції для документування фактів злочинів.

Наразі автомобіль правопорушника знаходиться на майданчику тимчасового зберігання транспортних засобів. Відносно чоловіка у поліції відкрили кримінальне провадження одразу за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 369 «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» та ч. 1 ст. 191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». Слідчі дії тривають.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *