На Сумщині накладено арешт ще на 130 млн грн активів російських бізнесменів, третину з них вже передано в АРМА

На зображенні може бути: 1 особа та текст «сбу служба безпеки украёни»

На Сумщині СБУ продовжує роботу щодо розшуку та блокування активів осіб, причетних до держави-агресора. За результатами звернення до судових органів накладено арешт на активи ще 10 комерційних структур, власниками яких є прокремлівські бізнесмени.

У ході контррозвідувальних заходів щодо розшуку та блокування активів осіб, причетних до держави-агресора, співробітники СБУ на Сумщині виявили активи ще 10 комерційних структур, власниками яких є російські бізнесмени, що активно підтримують збройну агресію проти України.

Мова йде про підприємства, які спеціалізуються на розробці та виготовленні обладнання для атомної енергетики, нафтовидобування, виробництва комплектуючих для залізничного транспорту, агровиробництва тощо.

З метою унеможливлення виведення капіталу до рф за ініціативи СБУ судовими органами накладено арешти на корпоративні права та майнові активи підприємств на понад 130 млн грн, з яких 44 млн вже передано в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Арешти активів відбулись у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) Кримінального кодексу України.

Заходи із виявлення, блокування та подальшої передачі російського капіталу в АРМА проводять співробітники СБУ в Сумській області за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури.

Нагадаємо, наприкінці лютого 2023 року за матеріалами Служби безпеки суд також арештував майно вартістю 60 млн грн російського бізнесмена Миколи Сердюка, який причетний до фінансування збройної агресії проти України.

Днями арештовані активи прокремлівського бізнесмена вже передані в АРМА.

Про арешт майна російського бізнесмена Миколи Сердюка, який причетний до фінансування збройної агресії проти України, можна дізнатись тут ➡️ bit.ly/3J3voJs

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *