На Сумщині оперативно встановили та затримали молодика, який здійснив неправдиве повідомлення про замінування

Подія сталася сьогодні вночі в м. Кролевець. Там невідомий чоловік кілька разів телефонував на спецлінію поліції «102» та почергово повідомляв про замінування одного з магазинів міста, залізничного та автовокзалу, місцевого будинку культури.

За вказаними повідомленнями негайно було організовано заходи реагування: на місця можливого мінування одразу виїхали слідчо-оперативні групи поліції, фахівці – вибухотехніки, кінологи, співробітники ДСНС та «швидкої допомоги». Роботу магазину та залізничного вокзалу тимчасово було припинено, на деякий час зупинено рух поїздів на станції Кролевець, евакуйовано працівників, відвідувачів та пасажирів.

Читати також: У Сумах під міськрадою мітингують підприємці, фрунзенці і ветерани АТО

Правоохоронцями обстежено всі, вказані у повідомленнях, об’єкти та прилеглі до них території. Вибухових чи інших підозрілих предметів не виявлено – повідомлення виявилися неправдивими.

У результаті проведених першочергових розшукових заходів, у поле зору поліцейських потрапив 19-річний юнак, мешканець м. Київ, що на даний час проживає в одному із сіл Кролевеччини. У помешканні хлопця було проведено невідкладний обшук, під час якого правоохоронці виявили та вилучили мобільний телефон, з якого і були здійснені неправдиві повідомлення.

Сам правопорушник своєї вини не заперечує. Слідчим він пояснив, що після вживання алкогольних напоїв йому стало нудно і таким чином він вирішив розважитись.

Наразі зловмисника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.  Кролевецькими слідчими вирішується питання про оголошення йому підозри у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху…) та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
За скоєне правопорушникові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років. 

Відділ комунікації поліції Сумської області

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *