На Сумщині підозрюється чоловік у використанні злочинного впливу

Сумською обласною прокуратурою 23 березня 2021 року повідомлено про підозру чоловікові у використанні злочинного впливу та примушуванні особи до виконання зобов’язань (ч.1 ст. 355та ч. 1 ст. 255-1 КК України).

За даними слідства, до підозрюваного, який координує злочинну діяльність на Сумщині, звернувся місцевий житель за допомогою. Він розповів, що придбав у знайомої дороговартісний товар, однак через деякий час вирішив повернути його жінці, натомість забрати свої кошти. Жінка категорично відмовилась на такий обмін.

Відтак у «вирішення» конфліктної ситуації втрутився підозрюваний. Щоб змусити жінку виконати вимоги, він декілька разів телефонував їй та, погрожуючи застосуванням фізичного насильства, вимагав повернути готівку.

На даний час підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читати також: Мэру Сум высказали недоверие

Чоловіка, який звертався за злочинним впливом, 4 лютого 2021 року засуджено до 3 років позбавлення волі. Оскільки він визнав свою провину, його звільнено від відбування покарання, встановивши іспитовий строк на 1 рік.

Протиправну діяльність осіб припинено за матеріалами Управління стратегічних розслідувань у Сумській області слідчими Слідчого управління Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Пресслужба обласної прокуратури

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *