На Сумщині почали виплачувати “карантинну тисячу” (відео)

Для виплат до Сумської області надійшло 302 мільйони гривень. Доплату пенсіонери отримають так само, як і пенсію. Якщо людина отримує пенсію через банк – гроші вже на її карті. Якщо в “Укрпошті” – листоноша принесе тисячу гривень додому.

Додаткові гроші отримають 93% від загальної кількості пенсіонерів Сумщини – це понад 302 тисячі людей. Третина з них – через пошту, решта – на банківські карти.

Одержувачі пенсій, які обслуговуються у банках, уже відучора (ред. – 23 квітня) мали ці кошти на своїх рахунках, пошта ж має, за законодавством, 5 днів для того, щоб рознести ці виплати одержувачам додому. Я переконливо прошу наших громадян не виходити з дому для одержання цих виплат. Для її встановлення не потрібно ніякого звернення до пенсійного фонду, не треба документів додаткових. Ці виплати встановлюються самостійно органами Пенсійного фонду”, – повідомила начальниця головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області Тетяна Зленко.

Через «Укрпошту» додаткові до пенсії кошти отримають 105 тисяч пенсіонерів області. 23 квітня сумська філія отримала на це 105 мільйонів гривень.

Вирок у Сумах: довічне для вбивці двох сумчанок

100 відділень вже почали виплати цієї додаткової тисячі гривень, і з завтрашнього дня (ред. – 25 квітня) починають інші 250 відділень також її розносити. Порядок отримання цієї тисячі не відрізняється від порядку отримання пенсії, тобто листоноші приносять їх додому до пенсіонера. Є такі населені пункти, де мешкає, наприклад, 200 чоловік, і ми у них буваємо раз на тиждень, а у них 150 – пенсіонери. Ми розуміємо, що ми за один день не зможемо доставити, тому ми робимо додатковий робочий день, щоб вони могли доставити найближчим часом”, – розповів директор сумської філії «Укрпошти» Ігор Сумарока.

В «Укрпошті» планують рознести карантинну тисячу адресатам до кінця квітня.

suspilne

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *