На Сумщині податківець-хабарник відбувся лише штрафом

Охтирський суд призначив 20 тис штрафу податківцю-хабарнику.

В Охтирці в лютому 2021 року за вимагання та одержання хабара було затримано службовця Державної податкової служби.

12.02.2021 до ГУ ДПС у Сумській області надійшла письмова скарга про можливі порушення, пов`язані із недотриманням вимог чинного законодавства, що регулює реалізацію товарів підакцизної групи (лікеро-горілчаних виробів) у діяльності торговельного павільйону , що належить фізичній особі-підприємцю.

 

На підставі скарги наказом начальника ГУ ДПС у Сумській області було призначено фактичну перевірку діяльності торговельного павільйону.

Службовець ДПС, виявивши під час перевірки факти, що можуть свідчити про наявність можливих порушень, пов`язаних із недотриманням вимог чинного законодавства, що регулює реалізацію товарів підакцизної групи (лікеро-горілчаних виробів, цигарок), запропонував сплатити йому 5000 грн. за вирішення питання. Без «вирішення» проблеми підприємець мав би сплатити 27 тис грн штрафу.

Читати також: На Сумщині поліцейські припинили незаконну діяльність телеграм каналу з розповсюдження наркотиків

26 лютого 2021 року правоохоронці затримали податківця після одержання обумовленої суми. Як повідомляла прес-служба Сумської обласної прокуратури, правохоронці задокументували факт вимагання і отримання хабара державним ревізором-інспектором управління податкового аудиту.

04.02.2022 року до суду м.Охтирка була надана угода про визнання винуватості, укладена між прокурором та захисниками обвинуваченого.

Враховуючи це, суд призначив обвинуваченому покарання у виді штрафу в розмірі 1200 (однієї тисячі двісті) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 20400 (двадцять тисяч чотириста) гривень з позбавленням права займати посади у правоохоронних органах строком на 1 (один) рік.

okhtyrka.net

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *