На Сумщині поліцейські розшукують шахраїв, які видурили у літніх людей більше 140 000 гривень

За минулу добу до поліції надійшло два повідомлення про шахрайські дії стосовно двох жителів області. У поліції за даними фактами відкрили кримінальні провадження та розпочали пошуки аферистів.

У першому випадку на стаціонарний телефон 86-річної сумчанки зателефонував невідомий та, представившись працівником поліції, повідомив, що її онук скоїв ДТП. За що тепер понесе кримінальну відповідальність. Однак справу можна владнати.

Читати також: Стали відомі подробиці операції з порятунку лося у Сумах (+відео)

Для цього чоловік наказав літній жінці зібрати якомога більшу суму грошей та передати через кур’єра. Так жінка і зробила та віддала 2820 доларів та 14 000 гривень невідомому, який прийшов до неї додому.

 Того ж дня по працівників відділення поліції №3 (м. Лебедин) звернувся 62-річний місцевий чоловік. Він розповів, що зранку йому зателефонував невідомий, який представився представником банку. Псевдобанкір запропонував покласти усі грошові заощадження на депозит для отримання більших відсотків. Чоловік погодився та перерахував на невідомий банківський рахунок 58 000 гривень.

Читати також: У Сумах на Театральній площі просіла плитка

За даними фактами у поліції відкрили кримінальні провадження за ознаками ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Правоохоронці вкотре радять громадян не довіряти незнайомим співрозмовникам, ким би вони не називались.

Обов’язково перевіряйте отриману інформацію. Будьте пильними та обережними! Не дайте жодного шансу аферистам збагатитися за Ваш рахунок!

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *