На Сумщині поліцейські спільно з працівниками ДСНС та громадськістю врятували двох рибалок, які провалилися під лід

Подія сталася сьогодні близько 12.00 в одному із сіл Буринщини. Там, чоловік, вийшовши на водойму, аби порибалити, провалився під лід. Йому на допомогу прийшов товариш, але також провалився. І вже обох рибалок довелося рятувати поліцейським та надзвичайникам, яких викликали очевидці.

Отримавши на службовий планшет повідомлення про те, що на ставку в с. Червона Слобода чоловік провалився під лід, наряд реагування патрульної поліції відділу поліцейської діяльності м. Буринь у складі старшого лейтенанта поліції Ігора Смєтюхова, майора поліції Олександра Лісогора та капітана поліції Ігора Верхогляда негайно виїхав на місце події.

Прибувши на виклик, правоохоронці з’ясували, що 60 – річний місцевий мешканець вийшов порибалити, але весняний лід не витримав його ваги і тріснув, затягши під воду. На допомогу чоловікові кинувся його товариш, якому вдалося витягти його у човен, але той перевернувся, і обоє чоловіків опинилися в холодній воді.

Возможно, это изображение (одна або кілька осіб, люди стоять та просто неба)

Ситуацію порятунку ускладнювало те, що під весняним сонцем лід вже досить тонкий і ламкий і підібратися до рибалок було майже неможливо.

Читати також: На Сумщині продавчиня намагалася уникнути штрафу за продаж алкоголю неповнолітньому

Тож рятувальники та поліцейські об’єднали свої зусилля, намагаючись врятувати потерпілих. Не залишилися осторонь і мешканці населеного пункту: вони принесли кілька гумових човнів, за допомогою яких і вдалося підібратися до рибалок та витягти їх на сушу. Наразі життю чоловіків нічого не загрожує.

Поліція ж звертається до любителів зимової рибалки: будьте розважливими та обережними, відкладіть своє хобі до наступної зими, адже легковажність на весняній кризі, може обернутися трагедією.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *