На Сумщині поліція розшукує аферисток, які зняли «порчу» за 10500 гривень

Увійшовши в довіру 83-річної пенсіонерки, зловмисниці переконали її в тому, що їй «пороблено» та заволоділи всіма заощадженнями. У поліції відкрили кримінальне провадження за даним фактом та розпочали пошуки шахрайок.

Встановлено, що під приводом зняття «порчі» так звані ворожки виманили у літньої жінки 10500 гривень.
За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» та розпочали пошук зловмисниць. Санкція статті передбачає покарання до трьох років позбавлення волі.

Читати також: У Сумах більше двох годин пацієнтці в критичному стані відмовляли в госпіталізації – двом лікарям погоджено повідомлення про підозру

Поліція вкотре застерігає громадян бути вкрай обачними у спілкуванні з незнайомцями, особливо коли мова заходить про гроші. Аферисти під будь-яким приводом намагаються дістатись ваших заощаджень. Людям, особливо літнім, варто взагалі уникати розмов з незнайомими людьми про подібного роду зняття «порчі» та «зцілення».

 

Тож будьте уважні та обачні у розмовах. Зважуйте свої вчинки та перш ніж віддати у чужі руки свої статки – радьтеся з рідними друзями. І якщо вже так склались обставини, що ви стали жертвою злочину – негайно дзвоніть на цілодобову спеціальну лінію поліції «102». Чим скоріше правоохоронці розпочнуть пошуки зловмисників, тим більше шансів затримати їх та і повернути назад втрачені кошти.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *