На Сумщині поліція розшукує шахрая, який одурив місцеву мешканку

Назвавшись працівником служби безпеки одного із банків, зловмисник вивідав у жінки конфіденційну інформацію по її банківській картці та зняв звідти майже 25 тисяч гривень.

Із заявою про злочин до поліції звернулась 50-річна жителька міста Конотоп. Вона розповіла, що вчора близько 16 години на її мобільний телефон подзвонив невідомий чоловік, який назвався представником банку.

У телефонній розмові псевдобанкір повідомив, що з її рахунку намагаються зняти кошти у сумі 10000 гривень. Для того, щоб вберегти її заощадження жінці потрібно назвати дані її карти та код, який надійде в смс-повідомленні. Жінка виконала всі інструкції.

Вже через певний час вона виявила відсутність 24700 гривень на своєму рахунку та зрозуміла, що стала жертвою афериста. Після чого звернулася за допомогою до поліції.

Дізнавачі за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», у рамках якого розшукують зловмисника.

Поліція вкотре звертається до громадян із застереженням не довіряти незнайомим співрозмовникам, ким би вони не називались. Тож якщо вам у телефонній розмові незнайомці пропонують розблокувати банківську картку краще відмовтеся від такої пропозиції та зверніться до найближчої установи банку, аби вирішити ваше питання. Будьте максимально пильними та обережними, не дайте жодного шансу аферистам збагатитися за ваш рахунок.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *