На Сумщині поліція затримала жінку, яка обікрала літнє подружжя

Як встановили оперативники Глухівського відділу поліції, старенькі стали жертвою  сумнознаної злодійської схеми «грошова реформа».  Незнайомка, котра прийшла до пенсіонерів під приводом обміну грошей,  викрала у них  більше 30 тисяч гривень заощаджень.

За словами самих потерпілих,  візитерка  дуже детально розповіла про перебіг грошової реформи, яка начебто триває  в країні.  Вона запевняли: аби не втратити  свої заощадження, необхідно  якнайшвидше обміняти гроші. І навіть показала їм  зразки «нових» купюр, а потім запропонувала свою допомогу в обміні.

Літня господиня дістала 900 гривень, що мала в кишені. Натомість гостя вручила  їй білий паперовий пакунок з «новими грошима», які насправді виявились  сувенірними папірцями. А поки тривали ці перемовини,  незнайомка уважно спостерігала за стареньким господарем,  який весь цей час був у сусідній кімнаті. Вона бачила, що він дістав пакунок з грошима і, поклавши його на ліжку, вагався, міняти банкноти чи ні. Влучивши момент, коли дідусь вийшов на вулицю, вона скористалась його неуважністю і швиденько «прибрала»  забутий ним на ліжку пакет з 30 тисячами гривень. Тож коли 88-річний пенсіонер повернувся – не побачив ані грошей, ані самої візитерки.

НА СУМЩИНІ НАРАХУВАЛИ СУБСИДІЇ ТА ПІЛЬГИ ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ ЗА ЗБІЛЬШЕНИМИ НА 50% НОРМАТИВАМИ

«Працівники поліції, отримавши повідомлення про вчинений злочин, негайно розгорнули цілий ряд оперативно-пошукових заходів, – коментує ситуацію Сергій Буханістий, керівник Глухівського відділу поліції. –  В результаті яких вирахували і затримали  37-річну жительку Білопільщини  – саме вона й була тією гостею, яка обдурила та обікрала  літніх людей.   Її дії слідчі кваліфікували одразу за двома статтями Кримінального кодексу України :  як шахрайство, тобто заволодіння грошима пенсіонерки  шляхом обману, і як крадіжку – тобто таємне викрадення  коштів власника будинку».

Відтак, за фактом вчинення злочинів поліцейські відкрили два кримінальні провадження та розпочали  досудове розслідування, в рамках якого встановлюються  інші причетні до скоєного злочину особи.

Торги та підроблений підпис: спортивний комплекс у Сумах продали з порушеннями?

Відділ комунікації поліції Сумської області

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *