На Сумщині повідомлено про підозру організаторові схеми привласнення бюджетних коштів під час будівництва амбулаторії

Сумською обласною прокуратурою 3 березня 2021 року повідомлено про підозру організаторові схеми привласнення бюджетних коштів під час будівництва амбулаторії первинної медичної допомоги (ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 191 КК України).

За даними слідства, у 2019 році між товариством з обмеженою відповідальністю та Управлінням капітального будівництва укладено договір на будівництво амбулаторії первинної медичної допомоги в с. Мала Павлівка Охтирського району. Попри те, що директором товариства офіційно є інша особа, з початку будівництва підозрюваний фактично одноосібно здійснював керівництво підприємством, надавав вказівки та розпорядження працівникам, забезпечував виплату їм заробітної плати тощо.

Читати також: Порох поштою: члени злочинної організації, які незаконно збували вибухівку, постануть перед судом

Водночас саме за його вказівкою в офіційну документацію були внесені недостовірні дані про виконану роботу та вартість використаних при цьому матеріалів, на підставі яких підряднику перераховано 2,8 млн грн. Згідно висновку експерта обсяги фактично виконаних будівельних робіт по об’єкту «Амбулаторія первинної медичної допомоги» не відповідають обсягам робіт, зазначеним у актах, завищення складає 313 тис. грн.

Протиправні дії підозрюваної викрито слідчими слідчого управління Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в Сумській області.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *