На Сумщині “працівники банку” виманили у жінки 30 тисяч гривень

Поліцейські розшукують шахрая, який спустошив банківські рахунки жительки Тростянецького району. Зловмисники спрацювали за відомою схемою «дзвінок з банку». Молода жінка, введена шахраями в оману, втратила 30 тисяч гривень.

На Сумщині шестимісячний малюк потрапив до реанімації з термічними опіками

За словами самої заявниці, їй подзвонили на мобільний начебто з банку. Співрозмовник повідомив, що сторонні намагаються зняти з її банківського рахунку її заощадження, і аби не допустити цього, запропонував перерахувати гроші на так званий «технічний» рахунок. Що вона, власне, і зробила. І тільки згодом з‘ясувала, що насправді сама переказала невідомо кому 30 тисяч гривень.

Почему в Сумах не действует сниженный тариф на тепло?

Слідчі за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», у рамках якого встановлюють особу та місцепередування псевдобанкіра. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

Правоохоронці закликають громадян не довіряти незнайомцям та не надавати особисту та конфіденційну інформацію, ким би вони не представлялись. Не перераховуйте свої гроші на продиктовані вам сторонніми особами рахунки. Телефонуйте на «гарячу» лінію свого банку та уточнюйте отримане від незнайомців повідомлення – оператор надасть вам повну й вичерпну інформацію по вашоу рахунку. Будьте обачними. І вам не доведеться стати жертвою шахраїв.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *