На Сумщині СБУ попередила незаконне переміщення до РФ військового обладнання

Служба безпеки України попередила у Сумській області незаконне переміщення за кордон продукції військового призначення, що підлягає державному експортному контролю, а також нелегальний перетин кордону громадянином Росії.

Детальна інформація по COVID-19 на Сумщині: вік, дати, регіон, місце зараження

За попередніми даними слідства, двоє мешканців Великописарівського району намагалися нелегально переправити до РФ прилад до військової  техніки. Оперативники спецслужби також отримали інформацію, що за гроші ділки пообіцяли іноземцю приховано переправити його через державний кордон до Росії.

Правоохоронці блокували діяльність підозрюваних під час спроби незаконного перетину держкордону. У ході слідчих дій у зловмисників виявлено військове спорядження, яке вони намагалися нелегально перемістити за межі нашої країни. Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру  за    ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) та ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Вчора на Сумщину з РФ повернулося більше 90 осіб

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності інших осіб, ймовірно причетних до протиправної діяльності. Операція проводилась спільно з Сумським прикордонним загоном під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, пише сайт відомства.

 

Tags:

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *