На Сумщині шахраї поміняли пенсіонерам 36 тис. грн. на звичайні папірці

Скориставшись відомою шахрайською схемою, зловмисниці обманом потрапили до житла літнього подружжя шосткинців і обміняли їм 36 000 гривень на звичайні папірці.

У поліцію з заявою звернувся 70–річний житель Шостки. Він розповів, що в їх будинок прийшли дві незнайомі жінки, які назвалися соцпрацівницями. Останні розповіли 75-річній дружині заявника, яка на той час була сама вдома, що в країні нині проводиться грошова реформа, під час якої гривні обмінюють на євро. Аби допомогти стареньким обміняти кошти, вони ходять по хатах і переписують заощадження пенсіонерів.

 Читати також: На сумському заводі слідчі з Маріуполя проводять обшук

Повіривши незнайомкам, жінка пустила їх до будинку та принесла їм 36 000 гривень накопичень. «Добродійки» гроші перерахували, переписали і поклали до конверта, якого принесли з собою. В подальшому пояснили подружжю, адже заявник на той час вже повернувся додому, що за два дні прийде поштарка та обміняє їм кошти на купюри нового зразка. Попрощавшись, незнайомки пішли.

Підміну конверта з грошима господар виявив за кілька хвилин після того, як жінки покинули будинок. Розкривши пакунок, він побачив – замість грошей там знаходився порізаний по формату купюр папір.

Читати також: Кабмін погодив нове призначення на посаду заступника голови Сумської ОДА

У поліції за даним фактом вже відкрили кримінальне провадження, в рамках якого правоохоронці встановлюють особи зловмисниць.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *