На Сумщині шахраї спустошили банківський рахунок довірливої ​​жінки

 

Зловмисники скористалися відомою схемою «дзвінок з банку». Повідомивши, що карта заблокована та під приводом її розблокування, шахраї здобули конфіденційну інформацію по картці. Після чого з рахунку потерпілої зникло майже 14 тисяч гривень.

Поліцейські встановили, що на мобільний номер 52-річної жінки надійшов міжміський телефонний дзвінок. Невідомий представився працівником банку та запевнив свою жертву, що її карта заблокована і для її розблокування йому потрібні особисті дані.

Довірлива жіночка не відчула підступу та надала шахраям потрібну інформацію. Вже дуже скоро вона помітила, що з її рахунку зникла велика сума коштів і одразу звернулась за допомогою в поліцію.

Сумчанка стала першою на чемпіонаті України з бодібілдингу

Слідчі за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», у рамках якого проводяться заходи з метою встановлення та затримання зловмисника. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

Правоохоронці знову закликають громадян не довіряти незнайомцям та ні в якому разі не надавати особисту та конфіденційну інформацію, ким би вони не представились. Телефонуйте на гарячу лінію свого банку та уточнюйте інформацію щодо спростування чи підтвердження будь-якої інформації. Будьте обачними, бережіть себе та своє майно.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *