На Сумщині шахрай видурив у фермера 132 тисячі гривень

Поліція Недригайлівщини розшукує шахрая, який продав чоловіку неіснуючі добрива.

Знайшовши оголошення щодо продажу добрив, 57-річний чоловік зателефонував за вказаним в ньому номером для обговорення умов майбутньої угоди.

У розмові продавець наголосив, що за товар потрібно відправити передоплату в розмірі 132 000 гривень. На що чоловік погодився, і перевів обумовлену суму на номер рахунку, який йому продиктував співрозмовник та став чекати на своє замовлення.

Читати також: На Сумщині поліцейського судитимуть за хабар

А не отримавши товар в домовлений термін, чоловік спробував зв’язатись з так званим продавцем, але його спроби виявилися марними. Тож за допомогою він звернувся до поліції.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», у рамках якого ведуть пошуки афериста.

Поліцейські застерігають громадян: не довіряйте незнайомим людям, особливо коли справа стосується ваших грошей. При здійсненні покупок оплачуйте товар тільки після його отримання. Так ви вбережете себе та свої кошти від шахраїв. Якщо ж продавець не погоджується відправляти товар без повної оплати чи передоплати, краще відмовтеся від послуг такого продавця, адже вірогідність того, що це «шахрайська пастка» дуже висока.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *